knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z sarny

Wątróbka z sarny na ostro

Składniki:
50 dkg wątróbki z sarny,
5 dkg wędzonej słoniny,
2 duże cebule,
7 dkg smalcu,
1 ogórek konserwowy,
sól,
pieprz naturalny,
mielony,
pieprz ziołowy.


Sposób przyrządzenia:
Wątróbkę pokroić w niewielkie paseczki. Cebulę pokroić w kostkę. Słoninę pokrojoną w kostkę wysmażyć na skwareczki wraz ze smalcem. Do rondla z rozgrzanym tłuszczem dodać pokrojoną watróbkę i usmażyć. Do usmażonej wątroby dodać cebulkę, podlać niewielką ilością wody lub rosołu, przyprawić solą i pieprzem, po czym dusić przez kilka minut pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodać ogórek pokrojony w kostkę lub słupki, wymieszać, przyprawić ostatecznie do smaku i zdjąć z ognia. Potrawa powinna być gęsta i pikantna. Podawać na gorąco z pieczywem lub ziemniakami.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2025 knieja.pl.