knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z jelenia

Kotlety z jelenia mielone

Składniki:
350 g okrawków z mięsa jelenia,
150 g tłustego surowego boczku,
1 bułka namoczona w mleku,
1 jajko,
2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki,
50 g startego żółtego sera,
1 cebula,
sól,
pieprz,
po szczypcie cząbru i tymianku,
tarta bułka,
tłuszcz do smażenia.


Sposób przyrządzenia:
Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na maśle. Mięso, boczek i odciśniętą z mleka bułkę przepuścić przez maszynkę. Dodać cebulę, posiekaną pietruszkę, zioła, sól, pieprz, jajko i żółty ser. Dokładnie wyrobić masę. Formować kotlety, obtoczyć w bułce. Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2025 knieja.pl.