Kotlety z jelenia mieloneSkładniki:
350 g okrawków z mięsa jelenia,
150 g tłustego surowego boczku,
1 bułka namoczona w mleku,
1 jajko,
2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki,
50 g startego żółtego sera,
1 cebula,
sól,
pieprz,
po szczypcie cząbru i tymianku,
tarta bułka,
tłuszcz do smażenia.
Sposób przyrządzenia:
Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na maśle. Mięso, boczek i odciśniętą z mleka bułkę przepuścić przez maszynkę. Dodać cebulę, posiekaną pietruszkę, zioła, sól, pieprz, jajko i żółty ser. Dokładnie wyrobić masę. Formować kotlety, obtoczyć w bułce. Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Wydrukuj
|