knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z jelenia

Zupa z jelenia ii

Składniki:
1.5 l wywaru z warzyw,
30 dkg mięsa bez kości (okrawki),
15 dkg boczku wędzonego,
2 dkg mąki,
tłuszcz,
15 dkg ziemniaków drążonych,
10 dkg ogórków konserwowych,
4 dkg koncentratu pomidorowego,
1/2 szkl. śmietany,
natka pietruszki,
sól,
pieprz,
tymianek i przyprawa do zup do smaku.


Sposób przyrządzenia:
Mięso i boczek umyć, pokrajać w paseczki, posypać przyprawami i oprószyć mąk. Następnie zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, zalać częścią wywaru i ugotować, dodać opłukane ziemniaki pod koniec gotowania. Ogórki pokrajać w półplasterki, włożyć do zupy razem z koncentratem pomidorowym i śmietaną, chwilę pogotować, doprawić. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2025 knieja.pl.