Łowieckie forum dyskusyjne

knieja.pl - społecznościowy portal łowiecki

forum - knieja.pl

Myśliwi polują na koty !

Rozmowy na tematy aktulane, problemowe, niewygodne

Moderator: CYZIO

Myśliwi polują na koty !

Postprzez Prawdziwek » 12 marca 2010, 20:25

Jakim prawem myśliwi z koła łowieckiego "Knieja" z Wałbrzycha, chodzą z pasami po prywatnym polu i polują na moje koty ?
To są moje koty które polują na myszy na prywatnej działce jakim prawem można je zabijać !
Żądam szybkiej i rzetelnej odpowiedzi !
Prawdziwek

Postprzez davos » 12 marca 2010, 20:45

Daj spokój!! Robisz zamieszanie o jakiegoś głupiego kota? Niech se chłopaki postrzelają trochę a jak chcesz to ci cały worek kotów mogę przyweźć
davos

Postprzez dr. Latoszek » 12 marca 2010, 20:54

Jakim prawem koty poluja na myszy?
dr. Latoszek

Postprzez MARS » 12 marca 2010, 22:16

Właśnie! Myszy są dobrem ogólnonarodowym! Koty na whiskasa!
MARS

Postprzez butcheri » 12 marca 2010, 23:31

to podejdz do nich im powiedz zeby tego nie robili i bo to twoje koty i zeby nie wchodzili na twoja działke bo to twoja działka i po problemie ....a nie pytaj sie nas bo my ich nie znamy i nie wiemy czemu to robia:P
butcheri

Postprzez Jager » 13 marca 2010, 12:48

Witam . Prawdziwek mogę zrozumieć twoje rozgoryczenie , ale tak to już jest z tymi kotami . W domo miło posłuchać jak mruczą ale w łowisku są niepożądane . Inna sprawa to twój teren prywatny , a mój obwód łowiecki puki go nie ogrodzisz to ja tam mogę przebywać oczywiście po zachowaniu odpowiednich procedur .
Na twoje koty mogą zapolować również lisy , sam wielokrotnie byłem świadkiem jak lis upolował kota na polu . Istnieje jeszcze inny czynnik który ma decydujący wpływ na to że twój kot polegnie w bezpośredniej konfrontacji z psem myśliwskim . Nauczony koegzystencji z pospolitymi wiejskimi kundlami nie ucieka przed psem , tylko przyjmuje walkę i to go gubi.

Na koniec spytam czy płacisz podatek za kota ? W moim miasteczku radni uchwalili obowiązek płacenia podatku również za koty , nikt nie płaci . A jak jest u Ciebie ? .
Jager

Postprzez szymon » 13 marca 2010, 14:54

W ogóle to Prawdziwek ma niesamowite poczucie humoru - wpada na forum, nikt nic o gościu nie wie, opowiada jakąś historyjkę, która wcale nie musi nawet być prawdziwa i żąda!... od zdezorientowanych i nieznajomych ludzi "szybkiej i rzetelniej odpowiedzi". No przezabawny człowiek :lol:
szymon

Postprzez CYZIO » 13 marca 2010, 15:00

Witam.
Kotki owszem w obejściu ale pole.Lekka przesada.
Pozdrawiam.
CYZIO
ponad 1000 postów!
ponad 1000 postów!

Postprzez Prawdziwek » 13 marca 2010, 15:35

Rzeczywiście arcyzabawne !
Koty łapią myszy które robią szkody na polu,
nie wiem jaką szkode robi wam kot który łapie myszy tym bardziej na prywatnej działce...
Ja rozumiem chcą sobie panowie polować, ale czy naprawdę tak nisko upadliście żeby polować na koty ?
Acha i arcyzabawne jest to że porównujecie się do Lisów !
Troche racji w sumie w tym jest, ale zbyt sprytni to nie jesteście.
Ten post jest tylko reakcją na poprzednie posty w ktorych mnie obśmiewacie...
Naturą kota jest polowanie na myszy, a te jak powszechnie wiadomo są na polu, jezeli sa w obejściu no to tutaj juz jest przesada i to nie lekka.
Widać panowie tak z naturą obcują, a jej nie pojmują...
Prawdziwek

Postprzez dr. Latoszek » 13 marca 2010, 15:42

Trzeba się bylo najpierw zapoznać z odpowiednia dyrektywa unijną odnosnie zywienia zwierzat. Prawdziwek popełnia przestepstwo i o tym nie wie. I jeszcze ma pretensje!
Głodzi te biedne zwierzeta ze musza po łakach myszy zagryzać i rozprzestrzeniac te choróbska okropne! Trychinoza! Tasiemiec, Bąblowiec!
Wścieklizna!
Koty misiały zostać odstrzelone ze wzgledu na niebezpieczeństwo chorob które przenosza.
Na przyszłosć Prosze racjonalnie karmic koty a działkę ogrodzić - szczelnie.
dr. Latoszek

Postprzez molok78 » 13 marca 2010, 15:45

Żeby kot polował TYLKO na myszy nie byłoby sprawy.
molok78

Postprzez CYZIO » 13 marca 2010, 15:50

Witam.
A może Ci wredni myśliwi ogrodzą działkę szkłem?Kotki nie przelezą bedą się ślizgać .Myśliwy przy obejściu nie strzeli kicię boi się,ale w lesie byle nie był podobny do żbika.Jest mi niezmiernie przykro że ,,myśliwy,, strzelił? kicię w obejściu.
Pozdrawiam.
ps jestem fanek kici ale w obejściu,i jeszcze jak przyjdzie i wlezie na kolanka i zacznie tak mrrruuuu :roll:
CYZIO
ponad 1000 postów!
ponad 1000 postów!

Postprzez szymon » 13 marca 2010, 16:24

Prawdziwek to jednak jest kawalarz - najpierw wykazuje się kompletną ignorancją w kwestii tego czym się hodowane przez niego zwierzęta żywią a następnie zarzuca innym, że nie rozumieją natury.
Na przyszłość jak chcesz zabierać głos w sprawie wpływu kotów na dzikie gatunki zwierząt , to proponuje lektury troszkę poważniejsze niż "Pan kotek był chory".
szymon

Postprzez dr. Latoszek » 13 marca 2010, 17:03

CYZIU.
I jak te kicie jeszcze maja przedsięwzięcie 65G i kształt wiolączeli... mniammm
Ale on chyba nie o takich kiciach mówi!
dr. Latoszek

Postprzez CYZIO » 13 marca 2010, 17:04

:P :P
Pozdrawiam.
CYZIO
ponad 1000 postów!
ponad 1000 postów!